Henk Tammes

Henk Tammes

Stoere bokser!

Leeftijd: 48

Woonplaats: Assen

Stijl: Rechtshandig


Voor de mensen die je niet kennen, vertel eens wat over jezelf: (wie ben je, wat doe je, wat heb je gedaan, etc.):

Geboren in Oost-Groningen(nee geen klei…); ben ik na het VWO in Groningen psychologie gaan studeren. 1988 afgestudeerd en daarna door Beatrix van een groene garderobe voorzien, waarna ik bodeminspecties in Nederland en Duitsland heb mogen doen. Daarna aan het werk gegaan bij het Ministerie van Landbouw etc. Daar heb ik op vele functies en locaties gezeten en daar werk ik nog steeds.

Wat voor werk/opleiding doe je momenteel?

Momenteel zit ik op een staffunctie bij LNV die ze de naam “uitvoeringsanalist” hebben gegeven. Ik geef momenteel leiding aan de stafgroep binnen een groot ontwikkelingsprogramma, genaamd: Elektronische Dienst Verlening. LNV wil in 2008 het grootste deel van de zaken die zij met boeren doet, elektronisch doen. D.w.z. via internet, e-mail, elektronisch berichtenverkeer (denk aan XML) of andere varianten.

Wanneer ben je lid geworden van Pugilicé?

Goeie vraag, dat probeer ik me zelf ook voortdurend te herinneren. Maar ja, boksen he. Volgens mij moet het ergens in 1984 of 1985 geweest zijn.

Je bokst ook bij een boksclub uit Assen.. Zit er veel verschil tussen de trainingen bij Pugilicé en Assen? (Zo ja, wat)

Inderdaad ik boks bij de BV Assen (BV staat voor boksvereniging: stukje bokserscreativiteit). Het grote verschil is denk ik dat er in Assen een aantal wedstrijdboksers rondloopt, waardoor trainingen meer gericht zijn op het pure boksen en wedstrijdvoorbereiding. Bij Pugilicé ligt de nadruk verhoudingsgewijs meer op de conditietraining, die ik overigens erg goed vind. Mijn ervaring is dat veel studenten dit een prima invulling vinden.

Wat is je favoriete combinatie tijdens het sparren?

Het mooiste vind ik de afronding van een combinatie met een linkse hoek op het hoofd. Het meest effectief is met een honkbalknuppel van rechts uithalen…

Wie is je favoriete bokser?

De cliché-favoriet kan ik natuurlijk niet om heen: dat is Muhammed Ali. De grootste bokser aller tijden. Het mooiste is dat ie dat zelf ook vond en nog 100% gelijk had ook. Daarnaast is Sugar Ray Leonard nog altijd 1 van mijn grote favorieten. Met name de partij tegen Marvellous Marvin Hagler staat me nog helder voor de geest. Sugar Ray molenwiekend met zijn rechterarm, om ondertussen met een linkse jab op Marvin’s neus te scoren. Fantastisch.

Wat zijn de overige vrijetijdsbestedingen naast boksen?

Broez’n op brommer (voor de insiders BMW R1100S, prachtig stampende, stuiterende en beukende 2-cylinder boxer; what’s in a name?). Fotografie (nee bedankt geen bruidsreportages). Sport beoefenen (kan bijna geen sport bedenken die ik niet leuk vind, zelfs korfbal lijkt me enig). Daarentegen vind ik sport op tv kijken zo ongeveer de meeste stompzinnige tijdsverspilling die je kunt bedenken.

Wil je verder nog wat kwijt aan de lezers?

Als jullie in de toekomst tijdens de training een wind moeten laten, waar ik alle begrip voor heb, willen jullie dat dan voor de openstaande deuren doen?

Geef een reactie